„StrudliFest”, la o nouă ediție. Prefectul Darius Filip și-a pus șorțul de bucătar (Foto)

Casa Șvabilor de pe B-dul Vasile Lucaciu din Satu Mare a găzduit sâmbătă, 25 noiembrie, o nouă ediție a Festivalului „StrudliFest”, eveniment la care a participat și prefectul Darius Filip.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu nu doar a degustat delicioasele preparate șvăbești ci a și frământat și copt strudli, cot la cot cu bucătăresele prezente la eveniment.

În cadrul evenimentului la care au participat bucătărese din mai multe localități șvăbești din județul Satu Mare au fost preparate produse culinare specifice acestei minorități. Pe lângă strudli umpluți cu magiun, prune, brânză și cartofi, cei prezenți au putut degusta și supa cu strudli, un alt preparat culinar specific șvabilor din zona noastră.

Strudi este o mâncare preparată încă de demult de femeile din satele svăbeşti din județul Satu Mare, care după ce s-au întors de la muncile câmpului trebuiau să gătească ceva repede și simplu. De fapt, struli este un preparat specific doar șvabilor din județul nostru, acesta nu este gătit în nici o altă comunitate de șvabi din țară.

Prin acest festival, organizatorii și-au propus să sublinieze elementele ce conferă unicitate şi identitate regiunii noastre, dar şi promovarea de reţete tradiționale, moştenite din generaţie în generaţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.