Liderii de sindicat sătmăreni nu participă la protestul din această seară

Liderii de sindicat din Satu Mare refuză să participe la protestul din această seară (azi, 26 noiembrie). Singurul care a declarat că va fi prezent la miting este liderul CSDR, Ioan Secan.

În această seară, de la ora 18.00 s-au anunțat noi proteste atât la Satu Mare cât și în toată țara, împotriva modificărilor legilor Justiției și a măsurilor fiscale adoptate de Guvern.

„Membrii de sindicat pot să participe. Eu personal, nu voi participa. Noi, prin statut, avem interzis să participăm la asemenea manifestări. Noi suntem apolitici”, spune președintele Sindicatului Învățământului Preuniversitar din Satu Mare, Ioan Drăgan.

„Nu particip, pentru că această mișcare de stradă nu are ca scop binele românilor, ci exprimă nemulțumirea și neîmplinirile altei categorii de politicieni rămași pe dinafara puterii. Dacă s-ar fi dorit o schimbare radicală, pentru toți cetățenii acestei țări, atunci partidele de opoziție ar fi trebuit să dobândească alte valori politice, începând pe plan local și mai apoi la nivel național. Nimic nu se va schimba prin demiterea actualului Guvern, pentru că totul va fi reluat de la capăt de noii numiți la putere. Membrii de sindicat sunt liberi să se manifeste, potrivit propriei lor conștiințe”, spune liderul CNSLR Frăția Satu Mare, Dan Burulea.

„Eu nu știu cine organizează acest protest. Nu am fost invitat. Nu particip”, spune vicepreședintele Cartel Alfa Satu Mare, Vasile Dârle.

„Fiecare membru de sindicat este liber să aleagă dacă participă sau nu. Eu personal o să participit”, ne-a declarat președintele CSDR Satu Mare, Ioan Secan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.