Deputatul Ioana Bran, la întâlnirea producătorilor de goji din România. Satu Mare, lider european (Foto)

Deputatul Ioana Bran a participat sâmbătă, 25 noiembrie, la întâlnirea producătorilor de fructe goji din România, care a avut loc la Ciuperceni, acolo unde Emeric Kolbaszer deține cea mai mare plantație bio de goji din Europa.

La întâlnire au participat circa 50 de producători de goji din țară, care au avut ocazia să afle noile modalități de tratament ecologic pentru această cultură, dar și utilajele folosite. Emeric Kolbaszer a făcut o demonstrație practică despre cum se curăță butașii de goji.

„Am participat la Ciuperceni, la a doua întâlnire din acest an cu producătorii de goji din România. Prima întâlnire, la care a participat și ministrul Petre Daea a avut loc în această vară în aceeași locație. Toți cei prezenți au apreciat că promisiunile făcute atunci de domnul ministru prind contur nesperat de repede, inițiativa legislativă privind plantațiile de Goji trecând deja de Senat și acum se află in comisii în Camera Deputaților. Au fost prezenți și o serie de producători de utilaje și tehnologii conexe care pot fi utilizate în cultura acestei plante. În acest moment România are cea mai mare suprafață plantată cu goji din Europa iar județul Satu Mare, cea mai mare suprafață plantată din România. Acestă cultură implică o muncă titanică, fructul se culege manual, bucată cu bucată din Iunie până în noiembrie”, spune deputatul Ioana Bran.

3 Comentarii la "Deputatul Ioana Bran, la întâlnirea producătorilor de goji din România. Satu Mare, lider european (Foto)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.