Contrabandiștii de țigări, greu de stăpânit! Două mașini confiscate la Halmeu

Sâmbătă, 25 noiembrie, în jurul orei 20.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, s-au prezentat pentru a intra în țară, doi cetățeni, unul cu dublă cetățenie ucraineano-maghiară iar celălalt maghiară, în vârste de 18, respectiv 60 de ani, conducând fiecare câte un autoturism marca Volkswagen Passat, ambele înmatriculate în Ungaria.

Existând suspiciuni că aceştia ar putea transporta ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat controale amănunțite asupra autoturismelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în spații special amenajate în caroseria autoturismelor, cantitatea totală de 620 pachete cu ţigări, diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Ţigările, în valoare de 2.800 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferii au fost sancţionaţi contravenţional fiecare cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Totodată, autoturismele Volkswagen Passat au fost reținute de către autoritățile vamale având în vedere că aveau spații special amenajat pentru transportul țigărilor, iar împotriva cetățeanului ucrainean s-a luat măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.