Avocat din Satu Mare, dat pe mâna Justiției. Procurorii îl acuză de trafic de influență

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Adrian Vasile Bob, avocat în cadrul Baroului Satu Mare, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada iulie 2012 — ianuarie 2013, inculpatul Bob Adrian Vasile, avocat în cadrul Baroului Satu Mare, a pretins de la un executor judecătoresc (martor în cauză), suma de aproximativ 130.000 lei, reprezentând un procent de 3% din suma de 4.372.962 de lei pe care acesta din urmă trebuia să o încaseze de la Ministerul Finanțelor Publice, reprezentând despăgubiri pentru 101 persoane fizice stabilite de instanțele de judecată în baza Legii 221/2009 (privind condamnările cu caracter politic și măsurile administrative asimilate acestora, pronunțate în perioada 6 martie 1945 — 22 decembrie 1989).

Banii respectivi au fost pretinși de inculpat sub pretextul de a-i remite mai departe către doi funcționari publici din cadrul Ministerului Finanțelor Publice și unul din cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Satu Mare, pe care a promis că-i va determina să dispună și să urgenteze plata sumei de bani sus — menționate.

În același context, în perioada august — septembrie 2012, inculpatul a primit de la martor, în două tranșe, suma totală de 27.000 lei.

În cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului și indisponibilizarea sumei de 27.000 de lei, pusă la dispoziția organului de urmărire penală de inculpatul Bob Adrian Vasile (suma fiind depusă într-un cont bancar pe numele inculpatului, la dispoziția organelor de urmărire penală).

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Oradea, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Sursa: Direcția Națională Anticorupție

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.