Traficant de migranți, oprit lângă Urziceni

Luni, 20 noiembrie, în jurul orei 20.30, polițiștii de frontieră au oprit pentru control, pe comunicația Urziceni Pădure-Urziceni, un autoturism marca Opel Zafira, înmatriculat în Germania. La volanul autovehiculului se afla Vasile D., cu dublă cetățenie – română și moldovenească, în vârstă de 27 de ani.

Deoarece tânărul nu își justifica prezența în zona de frontieră, oamenii legii au extins verificările, ocazie cu care au depistat, în apropierea locului unde a fost oprită maşina, un grup de șapte persoane (patru adulți și trei minori), care fuseseră transportaţi până în apropierea frontierei de șoferul autoturismului.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, patru adulți, cu vârste cuprinse între 20 şi 47 de ani și trei minori, în vârstă de 5, 8, respectiv 13 ani, toți solicitanţi de azil. Aceştia au declarat că intenţionau să treacă ilegal granița, cu scopul de a ajunge într-un stat din spațiul Schengen.

Cetăţenii irakieni sunt cercetați de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, Vasile D. este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.