Primăria a pompat peste 700.000 de lei în trei terenuri de fotbal

Azi, 21 noiembrie, primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, alături de viceprimarul Doina Feher și administratorul public Maskulik Csaba au participat la inaugurarea a trei terenuri de fotbal sintetice, care au fost realizate la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „George Emil Palade”, respectiv la Școala Gimnazială „Octavian Goga”.

„Am investit o sumă importantă în amenajarea celor trei terenuri de sport, tocmai pentru că suntem în asentiment cu vechiul proverb latin „Mens sana in corpore sano”. Pe lângă condițiile bune pe care le asigurăm elevilor în școlile din Satu Mare, dorim să le oferim copiilor noștri posibilitatea de a se dezvolta armonios și a crește sănătoși făcând mișcare. Am dorit să îi încurajăm să practice sport pentru sănătatea lor, pentru a le dezvolta spiritul competițional, dorința de reușită și fair – play-ul. Nu ne vom opri la cele trei unități de învățământ, vom continua și anul viitor să investim în terenuri de sport pentru că o viață sănătoasă înseamnă în primul rând multă mișcare”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

Lucrările pentru amenajarea terenurilor sintetice au fost demarate în vară, valoarea lor fiind de 720.000 de lei, sumă achitată integral din bugetul local al municipiului Satu Mare.

Cele trei obiective de investiții au fost mai mult decât necesare deoarece terenurile vechi se aflau într-o fază avansată de degradare și nu mai asigurau condițiile calitative pentru practicarea sportului. De asemenea, impactul vizual era unul neplăcut, afectând întregul ansamblu al unităților școlare.

Tot din bugetul local, la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Primăria a mai investit în amenajarea unui teren de volei și o nocturnă pentru terenul sintetic de fotbal. Terenul de volei și nocturna au valorat aproximativ 130.000 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.