Șapte cetățeni irakieni, opriți la frontiera cu Ungaria

În data de 18 noiembrie, în jurul orei 21.30, polițiștii de frontieră au observat pe o stradă de pe raza municipiului Satu Mare, mai multe persoane, posibil migranți, în timp ce urcau în două autoturisme care circulau în regim de taxi.

Imediat, un echipaj al poliţiei de frontieră a monitorizat traseul autoturismelor constatând că se îndreaptă spre frontieră. La intrarea în localitatea Dara, la aproximativ un kilometru de linia de graniţa cu Ungaria, poliţiştii de frontieră au intervenit şi au oprit persoanele în cauză, care au fost duse la sediul instituției pentru continuarea cercetărilor.

În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, cinci adulți, cu vârste cuprinse între 27 şi 33 de ani și doi minori, cu vârste de 2 şi 7 ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să treacă ilegal granița, cu scopul de a ajunge într-un stat din spațiul Schengen.

Cetăţenii irakieni sunt cercetați de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.