Împrumut de 25 de milioane de euro pentru noua fabrică de la Medieșu Aurit

Compania Alu Menziken împrumută 25 de milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru o nouă fabrică la Medieșu Aurit, care va produce piese din aluminiu pentru nume mari din industria auto și aeronautică.

Până în prezent a fost pregătit terenul și demolate câteva clădiri în vederea construcției.

În cifre, această investiţie înseamnă peste 44 milioane de euro – în prima etapă vor fi construite două hale de producţie iar numărul de angajaţi va ajunge la peste 600.

Principalii clienţi ai companiei de la Medieşu Aurit vor fi din industria aeronautică şi din domeniul automotive (Recaro, Audi, BMW, Bentley, Daimler, altele).

„Această nouă investiție este parte a eforturilor noastre de a stimula investițiile directe în România, cu scopul de a crea noi locuri de muncă și a crește competitivitatea companiilor care modelează industria locală și forța de muncă. Creșterea continuă a investițiilor făcute de Montana Tech pe această piață demonstrează că România își construiește cu succes reputația de a fi o destinație favorabilă pentru investiții, în special în sectorul manufacturier”, a declarat pentru Profit.ro Matteo Patrone, directorul regional al BERD.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.