Ziua porților deschise la CAS. Sătmărenii au vrut să vadă cu ce se ocupă instituția

Mulţi dintre asiguraţi nu ştiu nimic despre activitatea Casei de Asigurări de Sănătate (CAS), arată un studiu intern al CAS Satu Mare. Puțini sunt cei care înțeleg că instituția se ocupă cu decontarea serviciilor de sănătate.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, CAS Satu Mare și-a deschis porțile pentru asigurați.

„Este foarte bine pentru că mai aflăm și noi unele date și chiar în zilele acestea am avut problema cu o entorsă de la picior și cu analizele medicale și m-am lovit, într-adevăr, de unele probleme”, spune o sătmăreancă.

„Am considerat util acest contact direct cu asigurații. Oamenii fie că nu știu, fie că nu au interesul pe moment, dar în momentul în care se îmbolnăvesc au parte de experiențe care, de multe ori, sunt negative și se răsfrâng negativ asupra sistemului”, a declaart pentru DIGI24 Georgeta Pop, președintele CAS Satu Mare.

Potrivit CAS Satu Mare, în cursul anului 2016 instituția a decontat servicii de sănătate în valoare de peste 66,5 de milioane de euro.

Cei mai mulți bani (peste 26 de milioane de euro) au ajuns la spitalele din județ, iar aproape 5 milioane de euro au fost alocaţi pentru decontarea concediilor medicale.

Sursa foto: www.digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.