Angajații APIA din mai multe județe au ieșit în stradă. Satu Mare nu s-au alăturat protestului

Angajații Agenției pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) din mai multe județe au protestat, azi, 16 noiembrie, nemulțumiți de faptul că, de la 1 ianuarie 2018, salariile din centrele județene și locale ar putea să scadă până la aproximativ 30%, solicitând tratament egal cu cei din aparatul central.

Angajații APIA Satu Mare nu au ieșit în stradă pentru protest, ca și colegii lor din alte județe, a declarat directorul instituției, Gheorghe Mihalca.

„La noi nu se autorizează nimic la ora asta, dar este pașnică toată treaba. În stradă nu au ieșit colegii. Chiar am discutat cu ei, până la urmă, au decis să nu iasă. Se lucrează strictul necesar ce e de făcut. Adevărul este că, potrivit legii salarizării, ne scad salariile, de la director executiv — cu 2.800 până la consilier superior ultimul grad, undeva la 600 de lei. La consilier sau asistent nu mai scade … Un consilier superior poate să ia până la 5.000 de lei net în mână. Sunt sporurile respective pentru că se lucrează cu fonduri comunitare. Din păcate, este foarte greu, după care facem o absorbție de 98% de fonduri, facem ce este de făcut și e frustrant să ajungi să lucrezi să autorizezi și noaptea, în funcție de cum merge sistemul informatic, să lucrezi sâmbetele, duminicile, fără zile libere, pentru că altfel nu reușești să le faci, la cât volum există. Nu este ok. Nu știu ce se va întâmpla, probabil se vor întâmpla și lucruri mai grave pe urmă, dar nu se va rezolva situația. Este un semnal de alarmă”, a declarat Gheorghe Mihalca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.