O tânără fiziciană, la primul volum de versuri

Biblioteca Județeană invită publicul sătmărean la o nouă lansare de carte. De această dată va fi adus în centrul atenției volumul de versuri „Cu lumea într-o gară”, reprezentând debutul editorial al tinerei poete Iris-Adina Morar, sătmăreancă de origine.

Evenimentul se va derula în prezența autoarei, marți, 21 noiembrie, cu începere de la ora 15.00, la Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr” a Bibliotecii Județene și va beneficia de prezentarea scriitorilor sătmăreni Ana Vacarciuc, George Vulturescu și Aurel Pop. Momentele poetice vor fi completate cu acordurile muzicii pop-rock, în interpretarea trupei „Cantellion”. Moderatoarea evenimentului va fi Lacrima Istrăuan, managerul instituției-gazdă.

Iris-Adina Morar s-a născut la 19 octombrie 1992 în municipiul Satu Mare. În 2011 a promovat studiile liceale la Colegiul Național „Ioan Slavici”, după care a urmat studiile Facultății de Fizică din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, specializarea fizică medicală.

În 2016 a absolvit primul master în „Biofizică și fizică medicală”, tot la Babeș-Bolyai, urmat de un altul, „Optimizarea explorărilor imagistice, secționale, morfologice și funcționale”, din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Facultatea de medicină generală.

În prezent își desfășoară activitatea în cadrul Institutului de Cercetare în Medicină IMOGEN, Cluj-Napoca, ca fizician medical.

În paralel cu activitatea științifică pe tărâmul profesiei, a desfășurat o bogată activitate în calitate de realizator de emisiuni TV. Alături de partenerul său, Ionuț Cătălin Moraru, formează, în 2016, trupa pop-rock „Cantellion”. Anul 2017 le-a adus oportunitatea participării la festivalurile de profil „Baladele Dunarii”din Galați și „Folk’n’Iași”, unde au cucerit prima treaptă a podiumului.

A mai participat la numeroase festivaluri muzicale și literare din țară, obținând numeroase premii (Costinești, Piatra-Neamț, Satu Mare, Cluj-Napoca etc.), a publicat versuri și eseuri în reviste literare locale și din țară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.