Asistații sociali, puși la treabă

Azi, 14 noiembrie, zece asistați social au desfășurat o acțiune de igienziare a zonei de lângă fostul Stadion „Unio”. Timp de cinci ore, persoanele au adunat deșeurile și resturile menajere de pe domeniul public, iar la finalul acțiunii, deșeurile au fost ridicate de operatorul de salubritate.

Acțiunea s-a desfășurat în baza protocolului de colaborare încheiat între Serviciului Public de Asistenţă Socială și Poliția Locală, sub îndrumarea cărora se organizează periodic activităţi în folosul comunităţii ce constau în curăţarea locurilor unde au fost amplasate ilegal diferite afişe, curăţarea zonelor unde au fost depistate depozitări ilegale de deşeuri și alte activități de curățenie.
De ajutoarele sociale oferite prin intermediul Serviciului Public de Asistență Socială beneficiază 65 de familii din municipiul Satu Mare, însă doar în 20 dintre acestea sunt persoane apte de muncă.

Astfel, persoanele cu o stare de sănătate precară, persoane care au în întreținere copii de până la 7 ani sau cu un grad de handicap, persoanele care au în grijă una sau mai multe persoane cu grad de handicap grav sau accentuat, respectiv cele care beneficiază de un program de pregătire profesională, sunt scutite de obligația de a presta muncă în folosul comunității.

Față de aceeași perioadă a anului trecut, numărul persoanelor care beneficiază în prezent de ajutor social este în scădere, însă față de lunile de vară ale acestui an, numărul acestora a crescut. Motivul principal este că unele persoane au fost încadrate în muncă ca și sezonieri, pe durată determinată, în țară sau în străinătate, iar acum pentru că nu mai au nici un venit solicită acordarea ajutorului social.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.