Tinerii catolici din toată țara s-au întâlnit la Satu Mare

Primul grup de voluntari al Întâlnirii Naționale a Tineretului Catolic (INTC) s-a întrunit sâmbătă, 11 noiembrie, pentru instruire și team-building, la Satu Mare.

Anul viitor, între 25-29 iulie, în Satu Mare se organizează Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic (INTC), eveniment de anvergură națională. Biroul pentru Pastorația Tinerilor al Episcopiei Romano-Catolice de Satu Mare a început pregătirile deja de mai multe luni, și de mai multe ori s-a adresat și tinerilor care sunt dornici să facă voluntariat în cadrul evenimentului. Pe data de 11 noiembrie însă au ținut prima instruire, punând atenție și pe însuflețirea lor, pe formarea primului grup de voluntari.

Chiar de aceea au avut ca invitat pe Simona Pop, campioană olimpică la spadă, care a mai participat la evenimentele episcopiei, dând și mărturie tinerilor despre credința ei vie. Tinerii o cunosc astfel bine deja, iar acum au rugat-o să le povestească despre experiențele ei de a exista și a lucra în echipă – căci ea a câștigat medalia de aur cu echipa României la Rio, în 2016.
Simona și-a împărtășit experiențele cu mare drag, a povestit despre spiritul de echipă, a dat sfaturi despre cum trebuie să privească tinerii echipa: să-și găsească rolul lor în mod individual, dar să-și regleze pulsul, de inima grupului de care aparțin. Pe colegii de echipă, în cele mai multe cazuri nu iși alege membrul, dar cu deschidere sufletească se poate lucra bine cu oricine.

La evenimentul de sâmbătă, participanții au primit și multe informații despre întâlnirea de anul viitor, respectiv au și adresat întrebări despre organizare reprezentanțiilor biroului pentru pastorația tinerilor din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Satu Mare. La sfârșitul zilei s-au rugat împreună pentru succesul întâlnirii naționale, pentru har, iar apoi au luat prânzul împreună.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.