Liceul Teoretic German „Johann Ettinger”, premiat la 20 ani de activitate

Vineri, 10 noiembrie, începând cu ora 18.00, la Filarmonica de stat „Dinu Lipatti” s-a desfășurat „Seara culturală germană” organizată de Forumul Democrat German. După-amiază, înainte de principalul program, a avut loc expoziția “Între alții”-Șvabii dunăreni în Europa de sud-est de astăzi, expoziție a Muzeului Central al Șvabilor Dunăreni din Ulm, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

La eveniment au participat oficialități precum Ovidiu Ganţ, deputatul Forumului Democrat al Germanilor din România, Pataki Csaba, preşedintele Consiliului Județean Satu Mare, Călin Durla, inspector școlar general, precum și membrii marcanți ai Forumului Democrat German, Satu Mare.
În cadrul evenimentului, Liceul Teoretic German “Johann Ettinger” a primit distincție cu prilejul aniversării a 20 de ani de la înființarea unității de învățământ. În prezența numeroșilor invitați oficiali, fondatori ai unității școlare, precum și cadre didactice au fost apreciați cu diplome directorii actuali ai liceului: director Maria Reiz și director adjunct Robert Elek, precum și alți directori adjuncți care și-au adus contribuția la dezvoltarea instituției cu predare în limba germană: Onciu Camelia, Moise Rodica, Johann Forstenheizler și Mariana Micu. Totodată, a primit diplomă și Maria Nemeth, contabila liceului pentru activitatea depusă în domeniul financiar pe parcursul celor 20 de ani.

Directorul instituției, Maria Reiz, a primit din partea deputatului Ovidiu Ganț distincție și decorație de argint pentru dăruirea pe care a manifestat-o în cei 17 ani de activitate managerială, contribuind la promovarea și evoluția învățământului cu predare în limba germană din Satu Mare. Distincția a fost însoțită de un scurt laudatio adus de Josef Hölczli, președintele Forumului Democrat German din Transilvania de Nord.

Menționăm printre altele că în prezent Liceul Teoretic German are un număr de 922 de elevi, în ciclul primar, gimnazial cât și liceal. Instituția școlară este considerată ca având cele mai multe proiecte educaționale din județ și a obținut promovabilitate de 100% la examenul de bacalaureat în anul trecut școlar, așa cum de altfel a menționat și inspectorul școlar general, Călin Durla.

După ceremonia de premiere, participanții s-au delectat cu un program bogat și variat: bijuterii muzicale cu violonista Anna Maria Cristina Pop acompaniată de pianista Silviana Cârdu, lansarea albumului “Pictură și grafică” Ștefan Gnandt, corul Canticum al Liceului Teoretic German corul de femei al Forumului Democrat al Germanilor din Satu Mare acompaniat de Quartetul filarmonicii, dansuri șvăbești.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.