Nu ne va mai surprinde zăpada, susțin autoritățile

Primăria municipiului Satu Mare are așteptări mari privind modul în care operatorul de salubritate se va ocupa de realizarea deszăpezirii. În acest sens, încă de la începutul lunii noiembrie, conducerea instituției a purtat discuții cu reprezentanții societății de salubritate, punându-se accent pe îmbunătățirile care pot fi aduse acestei activități, astfel încât aspectele sesizate anul trecut de către cetățenii municipiului să fie rezolvate în timpul cât mai scurt.

În baza legilor în vigoare, autorităţile locale trebuie să fie pregătite să acţioneze împotriva poleiului şi a zăpezii oricând în perioada 20 octombrie anul curent – 31 martie anul viitor. În acest sens, executivul Primăriei a solicitat operatorului care se va ocupa de deszăpezire să prezinte toate documentele unde sunt specificate dotările, stocurile de materiale antiderapante, carburanții și datele de contact ale persoanelor responsabile pe acest segment.

„În prezent, conform documentelor transmise de operatorul de salubritate sunt disponibile 20 de utilaje cu lamă și sărăriță pentru material antiderapant, 129 tone de sare, 20 metri cubi de nisip, 25,5 tone clorură de magneziu și peste 10 mii litri de carbruanți, stoc care este suficient pentru a începe orice activitate în acest sens”, spune administratorul public al orașului, Maskulik Csaba.

În baza experienței de anul trecut, Primăria municipiului Satu Mare a estimat în acest an sume cuprinse între 1 milion și 3 milioane de lei pentru realizarea acțiunii de deszăpezire. Suma care va fi achitată în final depinde de condițiile meteorologice și implicit de munca prestată și cantitatea materialelor antiderapante folosite.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.