Un proxenet, la un pas să iasă din închisoare. Avea „interese” și în Satu Mare

Un taximetrist vasluian condamnat definitiv la 6 ani de închisoare pentru proxenetism, Vasile Savin, ar putea scăpa de o parte din anii de detenție, după ce Tribunalul Vaslui i-a admis cererea de contopire a acestei pedepse cu altele, primite în străinătate. Bărbatul mai are trei condamnări, din care una primită în Spania și una în Germania, în total 4 ani și 7 luni de închisoare, prin contopire, pedeapsa totalã acordatã i-a fost majoratã cu doar 4 luni de închisoare.

În urmă cu trei ani de zile, în 2014, Curtea de Apel Iași dădea sentința definitivă într-un dosar de trafic de persoane, în care au fost implicați mai mulți bărbați, unii din Vaslui, care au organizat o adevărată rețea de prostituție care opera în Satu Mare, Spania și Germania.

Potrivit procuorilor, prin bătaie, aceștia obligau tinere românce să se prostitueze. Capul rețelei, Aron Paraschiv Aroneasa, fiul unui preot vasluian, a fost condamnat la 7 ani de închisoare, în timp ce mâna lui dreaptă, taximetristul Vasile Savin, cel care ademenea tinere sărace sub promisiunea unui loc de muncă în străinătate, a primit o pedeapsã de 6 ani de inchisoare.

Savin a fugit din țară, fiind depistat și arestat în septemădat în România.

Conform procurorilor, proxeneții ar fi obținut de pe urma fetelor obligate să se prostitueze peste 400.000 de euro. Readus în țară și trimis direct în penitenciar pentru executarea pedepsei de 6 ani primită pentru proxenetism, Vasile Savin a încercat să obțină rejudecarea procesului, în speranța că va obține o sentință mai ușoară. Cererea sa fiind respinsã, el a folosit apoi o altă cale preferată de condamnați, cea a contestației la executare, cerând contopirea tuturor pedepselor, inclusiv a celor din străinătate, chiar dacă unele dintre ele erau primite în urmă cu mai bine de zece ani.

Tribunalul Vaslui i-a admis cererea și, printr-o sentință dată marți, 7 noiembrie, a stabilit noua pedeapsă totală ce va fi executată de taximetristul proxenet și hoț. Prin contopirea pedepsei principale, cea de 6 ani de închisoare primită pentru proxenetism, cu celelalte trei pedepse, care totalizează 4 ani și 7 luni de închisoare, pedeapsa totală acordată i-a fost majorată cu doar … 4 luni de închisoare. Hotărârea Tribunalului Vaslui nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Iași.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.