Conducerea CJ: Proiectele PNDL1, în stadiu avansat de execuție

Proiectele finanțate prin PNDL1 se află într-un stadiu avansat de execuție, susține conducerea Consiliului Județean (CJ). Potrivit președintelui CJ, Pataki Csaba, multe dintre aceste investiții vor fi finalizate în acest an. Stadiul de implementare al acestora a fost prezentat de către conducerea CJ, în cadrul unei conferințe de presă organizată azi, 9 noiembrie.

În luarea de cuvânt, Pataki a subliniat faptul că din cele 16 contracte finanțate prin PNDL1 pe care le-a preluat odată cu începerea mandatului în 2016, unele se aflau în execuție, dar altele erau în contestare.

Consiliul Județean gestionează, în total, 850 de km de drumuri județene. Dintre acestea, până în prezent au fost modernizate în totalitate tronsoanele Pir-limita de județ, drumul Căuaș-Ady Endre, Bârsăul de Sus – Fărcașa. La aceste investiții se mai adaugă și clădirea Școlii incluzive de pe strada Botizului.

Mai există însă și contracte finalizate în procent de peste 70%. În acest pachet intră: drumul spre Potău, drumul dar și instalația de la Luna Șes, tronsonul Craidorol-Țeghea-Mihăieni și Supuru de Jos-Sechereșa.

Totodată, sunt patru contracte care au un grad de modernizare de sub 50%: DJ 108L Tășnad-Craidorolț-Terebești-Gelu-Mădăras, DJ 195 D, tronsonul Acâș-Mihăieni, precum și Tășnad- Santău-Cherăușa-Dindești-Tiream-Carei-Berveni- granița cu Ungaria, un tronson de circa 60 de km, și un tronson de circa 50 de km DJ 193 Satu Mare-Amați-Tătărești-Homoroade, Solduba-Hodișa-Socond.

În concluzie, șeful CJ spune că în acest an au fost executate lucrări pe aproximativ jumătate din lungimea drumurilor județene.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.