Primăria Satu Mare, pe cale să piardă 34 de milioane de lei. Vezi motivul

34 de milioane de lei este suma pe care Primăria municipiului Satu Mare este pe cale să o piardă din cauza modificărilor fiscale ale Guvernului. Anunțul a fost făcut astăzi, 8 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă organizată de primarul Kereskenyi Gabor și viceprimarul Adrian Albu.

Potrivit primarului, dacă în cursul zilei de azi, Guvernul va aproba ordonanța pentru modificarea Codului Fiscal, Primăria va pierde 34 de milioane de lei.

Edilul a subliniat și faptul că totalul listei de investiții pe anul în curs care include veniturile proprii și pe cele din PNDL este de 39 de milioane de lei.

Kereskenyi a declarat că acest demers al Guvernului „este un atentat la adresa administrației locale. Bugetul municipiului Satu Mare este de 271 de milioane de lei pe 2017, din care venituri proprii de 146 milioane de lei și 89 de milioane de lei din cota de impozit pe venit”.

Mai vehement în declarații, viceprimarul Adrian Albu a declarat că este vorba despre o „haiducie fiscală” care ar da toate planurile de investiții peste cap la nivelul administrațiilor publice locale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.