Program special la efectuarea de mamografii. Vezi unde și când

Cu ocazia „Zilei Radiologiei” (8 noiembrie) Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, prin Laboratorul de Radiologie din cadrul Ambulatorului de Specialitate, organizează un program suplimentar pentru efectuarea de mamografii. Aceste investigații medicale se vor efectua miecuri (8.11.2017) între orele 13.30 și 18.00 pe str. Gheorghe Lazăr nr. 2 (Policlinica veche).

Se pot adresa femeile cu vârsta de peste 40 de ani în baza unui bilet de trimitere simplu sau decontat de CJAS.

Radiologia este specialitatea care în zilele noastre a devenit foarte „populară”, dar trebuie să devină și din ce în ce mai prestigioasă și mai des apreciată de toți aceia care o solicită în fiecare zi.
Radiologia este o ramură a medicinei care examinează corpul uman cu ajutorul razelor X, în vederea stabilirii diagnosticelor sau a tratării și gestionării bolilor vizualizate. Printre tehnologiile imagistice utilizate de radiologi se numără: ultrasonografia, tomografia computerizată (CT), medicina nucleară, tomografia prin emisie de pozitroni, rezonanța magnetică nucleară (RMN).

Cea mai cunoscută subspecialitate a radiologiei este cea folosită cu scopul diagnosticării, în acest sens radiografia sau roentgenografia fiind una dintre cele mai frecvente aplicații imagistice folosite.

În cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, la laboratorul de radiologie și imagistică medicală se efectueză o gamă largă de investigații imagistice precum: Radiografii, radioscopii, mamografii, ultrasonografii, CT, angiografii. Se lucrează în patru puncte: Locația I; Locația II; Ambulatorul de specialitate; Punct de lucru Tășnad.

Examinările pacienților se fac la solicitarea medicilor de familie și specialiști pe baza biletelor de trimitere. Examinările de mamografie introduse în cadrul serviciilor oferite de laboratorul de radiologie și imagistică, din anul 2002, sunt utilizate pentru depistarea tumorilor mamare în stadiu curabil și pentru evaluarea sănătății femeilor. Din 2013 se efectuează examinări CT, iar din 2018 se va lărgi gama de investigații imagistice cu examinări osteodensitometrice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.