Municipiul Satu Mare, premiat pentru promovarea și susținerea antreprenoriatului

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor și viceprimarul Adrian Albu au participat luni, 6 noiembrie, la Gala Asociației Municipiilor din România, organizată la sediul Ateneului Român.

Evenimentul s-a desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, Klaus Iohannis și a avut ca principal scop promovarea și premierea exemplelor de bune practici din municipiile României, în zece domenii de activitate: educație, sănătate, transport, iluminat public, sisteme de încălzire, promovarea și susținerea antreprenoriatului, amenajarea de spații verzi, parcuri și locuri de joacă, promovarea turismului, digitalizare, transparență.

În cadrul Galei AMR, municipiul Satu Mare a participat cu două proiecte, unul care a vizat investițiile în învățâmânt derulate până acum în oraș, în timp ce al doilea s-a referit la susținerea și promovarea antreprenorilor.

Merită menționat faptul că, pentru asigurarea gradului de obiectivitate al procesului de evaluare, în cadrul comisiilor de evaluare, au fost cooptați în calitate de președinți, rectori ai universităților, decani ai facultăților de profil din România, profesori universitari, reprezentanți ai sectorului non-guvernamental, care au evaluat aplicația depusă de fiecare municipiu pe baza unei grile de evaluare, specifice fiecărei categorii de premii.

Ambele proiecte au primit aprecieri din partea juriului, însă proiectul dedicat dezvoltării economiei locale s-a deosebit de toate celelate proiecte depuse de muncipiile care s-au înscris în competiție. Astfel, în urma jurizării, acest proiect a fost distins cu “Premiul de Excelență în promovarea și susținerea antreprenoriatului”.

„În ultimul an, pentru dezvoltarea relațiilor cu antreprenorii sătmăreni ne-am concentrat energia și eforturile pentru a implementa patru proiecte care au vizat asigurarea unor facilități investitorilor prin programul de minimis, promovarea și sprijinirea micilor meșteșuguri și a asociațților profesionale prin găzduirea de evenimente, conferințe în noul sediu al Casei Meșteșugarilor, susținerea startup-urilor prin Centrul Tehnologic de Inovație și Afaceri, cât și aducerea acasă a tinerilor plecați la studii în marile centre universitare și integrarea lor pe piața muncii, prin programul nostru de suflet intitulat “Satu Mare te așteaptă acasă!”. În loc de un discurs lung pe care să îl susțin astăzi în fața dumneavoastră, doresc să mă rezum la un simplu “Multumesc!”pentru onoarea pe care mi-ați făcut-o acordând municipiului Satu Mare un premiu atât de important, pe un segment în care procesul de schimbare este unul durabil. Felicitări tuturor celor premiaţi pentru profesionalism, muncă şi determinare și organizatorilor pentru promovarea proiectelor admnistraților publice locale din România”, a declarat în cadrul evenimentului edilul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

Satu Mare s-a alăturat cu acest premiu altor nouă municipii din țară care au primit un premiu pentru un proiect pe un anumit domeniu de activitate, precum Suceava, Craiova, Alba Iulia, Brăila, Giurgiu, Vaslui, Sibiu, Cluj-Napoca și Roman, dovedind că eforturile administrației locale din ultimul timp sunt recunoscute și pe plan național.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.