Consilierii PSD cer Primăriei Satu Mare reabilitarea Casei Memoriale a lui Vasile Lucaciu

Grupul de consilieri PSD din Consiliul Local Satu Mare solicită primarului municipiului, Gabor Kereskenyi, să cuprindă în bugetul pentru 2018 fondurile necesare pentru reabilitarea Casei Memoriale Vasile Lucaciu și organizarea mai multor evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri. Acest aspect a fost prezentat de către consilierul local al Partidului Social Democrat, Radu Roca, în cadrul unei conferințe de presă organizată astăzi, 3 noiembrie.

„Am adresat o solicitare specială conducerii Primăriei Satu Mare, aceea de a include în bugetul pe anul viitor și în lista de activități realizarea mai multor evenimente cu ocazia Centenarului Marii Uniri de la 1918, care să fie realizate de Primăria municipiului Satu Mare în parteneriat cu diferite instituţii. Cel mai important, din punctul nostru de vedere, este reabilitarea clădirii de pe str. Vasile Lucaciu nr. 29 – Casă memorială a marelui patriot român și sătmărean dr. Vasile Lucaciu. Nu putem sărbători Centenarul uitând de făuritorii Marii Uniri!”, a declarat consilierul local Radu Roca.

Consilierii municipali PSD mai propun organizarea unui eveniment – spectacol cultural artistic, serbare, concert și vernisaj sub numele de „România Frumoasă”, care să implice toate școlile din municipiul Satu Mare, organizarea unui Simpozion „O sută de ani de la Marea Unire”, la care să fie invitate personalități istorice, dar și organizarea unei acțiuni, pe care au numit-o „Tricolorul uneşte”, care să fie organizată de Ziua Drapelului și de Ziua Națională, ocazii cu care sătmărenii să fie încurajați să afișeze tricolorul.

Pe de altă parte, Radu Roca a precizat că grupul PSD din Consiliul Local i-a mai solicitat primarului municipiului Satu Mare să pună pe lista obiectivelor prioritare și o serie de investiții importante pentru sătmăreni.

„Chiar dacă suntem în opoziție în municipiul Satu Mare, am demonstrat că știm să fim constructivi. Având în vedere proiectele mari finanțate de Guvern în municipiul Satu Mare, grupul de consilieri PSD din Cosiliul Local i-am solicitat primarului Gabor Kereskeny să țină cont în bugetul pentru anul viitor de o serie de obiective de investiții urgente”, a precizat Radu Roca.

În primul rând, la capitolul învățământ, grupul PSD susține reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale ,,Mircea Eliade”, a Școlii Gimnaziale ,,Lucian Blaga” și a Grădiniței nr.11, ale căror proiecte au fost demarate de conducerea anterioară a primăriei.

În plus, este imperios necesară realizarea de lucrări de reparații și igienizare a spațiilor de la Liceul de Arte ,,Aurel Popp,, un liceu la care învață copii foarte talentați, dar a fost uitat.

De asemenea, sunt necesare lucrări de reparații curente și de igienizare a spațiilor de la Colegiul Tehnic ,,I.C.Brătianu” pentru desfășurarea actului de învățământ în condiții optime. Din cauza degradării, sala de sport a acestui colegiu este închisă din data de 23.10.2017!

La capitolul proiecte de mare anvergură, Grupul de consilieri PSD susțin următoarele investiții, pe lângă cele mari pentru care Guvernul PSD a acordat finanțare:

– Construirea unui complex sportiv care să cuprindă o sală polivalentă, sală de popice şi bazin de înot;

– Colaborarea cu Ministerul Apărării Naţionale pentru promovarea proiectului de hotărâre a Guvernului privind transferul unei părţi din imobilul teren apartinând MApN în domeniul public al municipiului Satu Mare;

– Colaborarea cu Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru transferul bazei sportive Unio în domeniul public al municipiului Satu Mare;

– Reabilitarea Grădinei Romei şi a Uzinei de apă (modernizarea şi reamenajare spaţii de recreere şi petrecerea timpului liber);

– Modernizarea Pieţei de alimente nr.2 Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.