Fostul director al APIA, Viorel Pintea, condamnat la închisoare cu executare

Fostul director al APIA Satu Mare, Viorel Pintea, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare de către magistrații Curții de Apel Oradea. Sentința a fost pronunțată azi, 31 octombrie. Decizia judecătorilor este definitivă. 

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2010-24 noiembrie 2013, Viorel Pintea, în calitate de director al APIA Satu Mare, a pretins, în etape diferite, de la doi fermieri, suma de 40.500 euro din care a primit 5.500 euro, 3.000 lei şi bunuri în valoare de 36.000 lei.

Procurorii susţin că în schimbul acestor sume de bani şi bunuri, Pintea și-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu constând, fie în nedispunerea unor controale la exploataţiile agricole ale fermierilor în cauză, fie în sprijin la obţinerea cu mai multă uşurință a subvenţiilor.

În dosarul întocmit de procurori se arată că “la data de 24 noiembrie 2013, inculpatul Pintea Viorel a primit de la unul dintre denunţători suma de 3.000 euro din banii pretinşi, împrejurare în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. În cauză, în vederea confiscării, s-a dispus indisponibilizarea şi sechestrarea următoarelor sume de bani: 36.000 lei, 9.652 lei şi 600 USD, ce au fost consemnate la o unitate bancară, la dispoziţia DNA – Serviciul Teritorial Oradea, Biroul Satu Mare, urmând ca instanţa să dispună asupra acestui sechestru asigurator. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Satu Mare”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.