O sătmăreancă a obținut nota cea mai mare la Institutul Național al Magistraturii

Sătmăreanca Sabrina Maria Matei a obținut nota cea mai mare, adică 9,123, la examenul de admitere la Institutul Național al Magistraturii (INM). Tânăra a absolvit anul acesta Facultatea de Drept din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Sabrina și-a depus dosarul de candidat la Tribunalul Satu Mare.

„Simt un amalgam de emoții: O mare recunoștință pentru toți cei care m-au sprijinit. Uimire pentru că, deși aveam așteptări mari, nu m-am gândit la acest punctaj. Și o mare bucurie că procesul se apropie de final. A fost un an solicitant și totuși cred că a meritat tot efortul” a declarat Sabrina Matei pentru www.clujust.ro.

Sabrina Matei a fost una dintre studentele de elită a Facultății de Drept din Cluj-Napoca. În 2016, sătmăreanca noastră a câștigat locul III, cu echipa facultății la Concursul „European Human Rights Moot Court Competition” desfășurat la Strasbourg.

„European Human Rights Moot Court Competition” este un concurs de procese simulate în domeniul drepturilor omului, organizat de ELSA în colaborare cu Consiliul Europei și se adresează studenților și masteranzilor în drept din statele membre ale Consiliului Europei. Concursul a avut loc la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din Strasbourg, unde au fost înscrise 79 echipe din 26 state europene ce au pledat într-un caz referitor la răspunderea în materie de protecția mediului.

Sursa foto: Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.