Investiție la Liceul „Ham Janos”

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a participat vineri, 27 octombrie, la inaugurarea laboratoarelor din noul corp de clădire al Liceului Teologic Romano-Catolic ”Ham Janos”.

În deschiderea evenimentului, primarul a subliniat necesitatea investițiilor care să ducă la îmbunătățirea procesului educațional sătmărean.

„Dacă avem copii, dacă avem grijă de ei, dacă avem grădiniţe mai bune, şcoli mai bune, profesori, înseamnă că avem un oraș care are viitor”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Alături de edilul municipiului au mai participat secretarul de stat din cadrul Ministerului Ungar al Resurselor Umane, Miklos Soltesz, parlamentari sătmăreni, cât și alte oficialități județene.

Evenimentul a constat într-un moment religios susținut de Episcopul romano-catolic PS Eugen Schönberger, programe artisitice pregătite de elevii liceului, cât și de vizitarea celor două corpuri de clădire în care își desfășoară activitatea cei aproape 700 de elevi ai liceului.

Reabilitarea laboratoarelor, cât și dotarea lor a fost realizată din fondurile alocate de Guvernul Ungariei, în colaborare cu Primăria municipiului Satu Mare. Vă reamintim că tot din fonduri alocate de Guvernul Ungariei a fost reabilitat anul acesta internatul “Sfântul Aloisiu” din municipiul Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.