Echipă de baschet din Polonia, în vizită la Satu Mare (Foto)

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a primit azi, 27 octombrie, vizita elevilor care compun echipa de baschet masculin a orașului înfrățit Rzeszow (Polonia), antrenată de Zdzislaw Mayrda.

Întâlnirea a avut loc în sala de ședințe a Primăriei municipiului Satu Mare, fiind prezenți și elevi ai Colegiului Național “Mihai Eminescu”. De altfel, Colegiul și Asociația Sportivă „Luceafărul 2002” organizează în perioada 27-28 octombrie un turneu internațional de baschet care se va disputa în sala de sport LPS “Ecaterina Both” din municipiul Satu Mare.
Această colaborare dintre liceul din Rzeszow și Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Satu Mare a fost începută încă în 2007, anul în care Satu Mare s-a înfrățit cu orașul din Polonia, fapt care demonstrează că, înfrățirea municipiului Satu Mare cu un oraș presupune cooperarea la toate nivelurile, frontierele fiind redefinite mai mult ca și canale de comunicare decât ca și bariere.

„Doresc să le urez mult succes echipelor care vor participa la acest turneu și felicit conducerea Colegiului Național “Mihai Eminescu” și pe profesorul Popdan Gheroghe pentru organizarea evenimentului sportiv. Mă bucură faptul că înfrățirea municipiului Satu Mare cu orașul polonez Rzeszow presupune cooperări în mai multe domenii de activitate, și mai ales atunci când sunt implicați tinerii care au nevoie de astfel experiențe interculturale”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Pentru câștigarea Cupei Luceafărul s-au înscris patru echipe, respectiv echipa Colegiului Național “Kolcsey Ferenc”, echipa Liceului Teologic Romano-Catolic “ Ham Janos“, echipa Liceului Ogolnoksztalcace Rzeszow și bineînțeles echipa Colegiului Național “Mihai Eminescu” din Satu Mare. Evenimentul se desfășoară cu sprijinul Primăriei Municipiului Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.