Ștafeta INVICTUS, primită de prefectul Darius Filip (Foto&video)

Una din cele trei Ștafete INVICTUS a ajuns astăzi, 24 octombrie la Satu Mare. Ștafeta a fost întâmpinată de prefectul Darius Filip și un grup de elevi, în fața Liceului Economic.

După înmânarea Drapelului către prefect, reprezentantul Guvernului în teritoriu, împreună cu un grup de elevi de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” au alergat până la Monumentul Ostașului Român.

„Este un minim respect față de înaintașii noștri și față de ceea ce face INVICTUS, faptul că atâția oameni fug, atâția kilometri, mi s-a părut o dovadă de minim respect și să îi primim și să alerg împreună cu ei”, a declarat prefectul Darius Filip.

„Ştafeta Veteranilor” este un eveniment organizat în contextul sărbătoririi la 25 octombrie a „Zilei Armatei Romaniei” cu scopul de a promova respectul față de veteranii de ieri și de azi ai României.

Evenimentul reprezintă alergare în ștafetă, pe 35 de tronsoane, măsurând un total de 2396 de kilometri şi parcurge trei trasee care unesc Iaşiul, Bucureştiul şi Craiova cu oraşul Carei care se vor reuni pe data de 25 Octombrie în Carei — „ultima brazdă de pământ românesc eliberată” în timpul celui de-al doilea război mondial.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Voluntarilor „Invictus România” împreună cu Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne în colaborare cu Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război, Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria” şi Asociaţia de Caritate din Armata României „Camarazii”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.