„Doamna Toamna” la Școala „Octavian Goga”

A devenit deja o tradiţie, ca în fiecare an în luna noiembrie la Şcoala Gimnazială „Octavian Goga” din Satu Mare să se organizeze expoziţia sugestiv intitulată „Doamna Toamnă”.

Coridoarele școlii sunt acum ornamentate cu exponate formate din șiruri de dovleci impozanți unii, miniaturali alții, ingienios sculptați, cu ochi larg deschiși și fixați pe vizitatori.

Inventivi cum sunt, copiii au găsit cu cale să-și boteze bostanii cu nume sonore, colajele formate din legume, fructe, frunze, pănușii, sau alte exponate frumoase.

Mai departe, se pot vedea machete, panouri, picturi ce încântă ochiul și inima vizitatorilor. La toate acestea se adaugă poezii pline de savoare și eseuri izvorând din inimi sincere de copii ce radiază buna dispoziție.

Gândurile despre toamnă au fost surprinse și în proză aceasta ocupând un loc aparte în preocupările participanților la expoziție.

Dacă toamna se numără bobocii, la fel și lucrările școlarilor vor fi apreciate și premiate cu diplome, dulciuri și cuvinte de prețuire.

Lucrările prezentate au fost grupate pe trei secțiuni: bostani/ machete, creații, eseuri literare limba română / creații literare limba engleză și franceză precum și secțiunea picturi și jurizate după criterii elaborate de membrii juriului constituit din echipe formate din cadre didactice și elevi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.