Fără alcool și droguri !

Azi, 23 octombrie, la Liceul Reformat din Satu Mare în prima zi din Săptămâna Școala Altfel, echipa campaniei „Zero la Mie” formată din polițiști și reprezentanți ai CPECA a fost prezentă în mijlocul elevilor susținând o serie de activități de informare și conștientizare a riscurilor penale asociate consumului de alcool sau droguri.

Peste 150 de elevi din ultimii doi ani de studiu, dar și cadre didactice au fost implicați în diverse activități, de la sesiuni informative susținute de specialiști, până la experimente realizate cu ajutorul ochelarilor ce simulează efectul consumului de alcool și al consumului de substanțe psihoactive. Elevii au fost invitați să se informeze, să mediteze, și apoi să aleagă în cunoștință de cauză ori de câte ori vor fi puși în situația de a se ,,conforma” cerințelor unui grup care îi îndeamnă spre consumul de alcool sau droguri. Între manipularea indusă pe diverse căi de promotorii ideilor conform cărora nu există distracție fără droguri sau alcool, și realitatea dură care ne arată și consecințele imediate, deosebit de grave, dar și consecințele pe termen lung, deloc de neglijat, pe care consumul unor astfel de substanțe îl poate avea, există o diferență foarte mare ce nu poate fi acoperită decât printr-o informare pertinentă.

Evenimentul „Zero La mie” s-a încheiat printr-un concurs la care au participat echipe formate din câte 3 reprezentanți din fiecare clasă a XI-a și a XII-a. Rezultatele obținute la probele parcurse de participanți, constând în completarea unui chestionar și crearea unui eseu de susținere pentru o campanie de tip Zero la Mie, au dovedit interesul acordat de toate echipele acestui subiect, fiind totodată un feed-back pozitiv pentru activitățile informative desfășurate anterior.

Din echipa Zero la Mie prezentă la acest eveniment au făcut parte ofițerii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul I.P.J. Satu Mare, subcomisar Hrihorișan Felicia și inspector principal Chiorean Liviana și Câmpan Pușa Beatrix, specialist în prevenire din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare. Activitățile au fost coordonate din partea unității de învățământ de profesor Kurtinecz Gabriela.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.