Militarii puși la dietă. Risc crescut de boli cardiovasculare

Speriaţi de numărul mare de soldaţi predispuşi la boli cardiovasculare, medicii de la spitalul militar din Cluj propun schimbarea regimului alimentar, și asta în urma unui studiu realizat pe aproximativ 900 de militari.

Studiul a relevat faptul că peste 20% dintre soldați prezintă risc de boli cardiovasculare.

Militarii din judeţele Cluj, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Sălaj şi Satu Mare vor fi primii care vor avea pe masă mâncare mai sănătoasă. Pentru un astfel de meniu, bugetul ar fi de 30 de lei pe zi.

„Tensiunea arterială normală înaltă este prezentă la grupa tânără interval 20-29 de ani. Colesterolul, valori peste 200 au prezentat 58,5% dintre cei din studiu”, a declarat pentru Digi24 col. dr. Mihai Florea, șeful secției de cardiologie de la Spitalul Militar Cluj-Napoca.

„Apropierea a ceea ce mănâncă la popotă, la gustare şi la prânz, de o dietă mediteraneană, sigur, cu ce avem în România ca alimente. S-ar putea înlocui tocăturile, chiftelele, cu alt tip de carne, carne de pui, de peşte, cu mai multe legume”, recomandă col. dr. Doina Băltaru, comandantul Spitalului Militar din Cluj.

Un Comentariu la "Militarii puși la dietă. Risc crescut de boli cardiovasculare"

  1. Pingback: Schimbare de meniu la popotă! Militarii din România, la dietă – noutati.pw

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.