Filme pentru nevăzători. Caravana FAN ajunge la Satu Mare

Caravana Filmului Accesibilizat pentru Nevăzători (FAN) va avea a cincea oprire la Satu Mare, luni, 23 octombrie, ora 14.00, la Teatrul de Nord, unde vor fi proiectate filmele: „Toată lumea din familia noastră” (2012), regia Radu Jude și „Două lozuri” (2016), regia Paul Negoescu.

Caravana FAN la tine acasă va aduce nevăzătorilor șapte filme artistice dintre cele mai bune producții românești.

Acest proiect este organizat de Fundația „Cartea Călătoare” în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor din România și este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Centrul Național al Cinematografiei.

În cadrul caravanei vor fi proiectate filme artistice special accesibilizate pentru persoanele cu deficienţe de vedere. La intrarea în sala de proiecție, spectatorii nevăzători vor primi un set de căști în care vor auzi explicații suplimentare, inserate între replicile actorilor din film. În cazul proiecțiilor care vor avea loc în cinematografe, nevăzătorii vor putea urmări filmul în aceleași condiții cu ceilalți spectatori văzători.

Explicațiile primite în căști vor descrie schimbările de scenă, mimica actorilor, felul în care sunt îmbrăcați și gesturile mai importante, astfel încât spectatorul nevăzător să înțeleagă cât mai bine acțiunea și să se integreze în atmosfera filmului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.