„Salonul revistelor de cultură nord-transilvane”, la prima ediție

În perioada 20-21 octombrie, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie, organizează „Salonul revistelor de cultură nord-transilvane”, ediția I.

Deschiderea evenimentului va avea loc vineri, 20 octombrie, începând cu ora 12.00, la Secția de Artă a Muzeului Județean, și va reuni reviste din: Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Sălaj și Satu Mare, iar în data de 21 octombrie, se va vizita meșterul olar Istváfi Géza din localitatea Vama, și Muzeul în aer liber al Țării Oașului.

În cadrul salonului va avea loc simpozionul „Revistele de cultură și provocările globalizării”, temă care va fi dezbătută de directorii, redactorii șefi și redactorii revistelor participante la simpozion.

Scopul evenimentului este ca revistele de cultură de limbă română și maghiară să se cunoască reciproc ca să existe o comunicare mai bună între revistele de cultură din regiune, dar și de a construi împreună proiecte prin care să se susțină în promovarea culturii din zonă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.