Expoziție de pictură la Casa de Creație

Azi, 18 octombrie în Galeria Centrului de Creație a avut loc vernisajul expoziției de pictură a artistei Gura Margareta. La eveniment au luat cuvântul, managerul instituției, Robert Laszlo precum și alți invitați.

Originară din Halmeu, pictorița Guga Margareta și-a descoperit vocația spre artă pe malul lagunei din orașul Veneția, unde admirând frumusețile și monumentele orașului, atenția i-a fost captată de activitatea pictorilor de pe malul apei.

Sub influența primei impresii că „Așa ceva și eu aș putea face!” și întorcându-se acasă începe să deseneze cu creionul. Văzând totuși greutățile și neajunsurile acestei îndeletniciri se înscrie la Școala de Artă din Satu Mare, având ca profesori pe artiștii de renume, Abkorovits Robert și Szodoray Parády Hajnalka.

Nemulțumindu-se cu atât face cursuri de perfecționare la Budapesta și urmează și lecții de perfecționare pe internet. Majoritatea picturilor artistei sunt peisaje, fie din satul natal, sau din alte localități unde a participat la nenumărate tabere de creație în județ și în țară.

A participat la multe expoziții colective, a avut expoziții personale în Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.