Performanță pentru școala sătmăreană. Eminescieni la EYP 2017

În perioada 26-29 octombrie, o nouă delegație de elevi din Colegiul Național „Mihai Eminescu” va participa la Regionala Transylvania I de la Bușteni în cadrul competiției organizate de EYP Romania.

Participarea Colegiului Național „Mihai Eminescu” este o tradiție, liceul participă încă din 2008 (concursul EUROSCOLA, regionalele EYP Romania, naționalele EYP, forumuri olimpice internaționale).

În luna august a acestui an, la Oradea, la faza naționala a Parlamentului European al Tinerilor (E.Y.P – European Youth Parliament), au participat două eleve de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare, Ghișan Hannelore și Pop Ioana, eleve în clasa a X-a A (dirig. prof. Vălean Dana). Elevele s-au remarcat prin susținerea cu succes a unor teme care au presupus, în prealabil, un studiu atent al pieței și anume, propaganda în mass-media și știrile false și reducerea poluării cauzate de industria textilă.
Hannelore și Ioana au fost selecționate la etapa națională în urma participării la etapa regională împreună cu colegele lor: Moldovan Theodora, Stan Andreea, Bodo Bianca, Sălăjan Cristina, Ciontoș Anda, Mihalca Ștefania, Lungu Alexandra, Kerekeș Alexandra și Bucșeneanu Sorana.

Sesiunea Regională de Selecție Primăvară 2017 a Parlamentului European al Tinerilor s-a desfășurat în perioada 24-26 martie, la Bușteni.

Parlamentul European al Tinerilor (EYP) este o organizație care promovează dimensiunea europeană în educație și care oferă posibilitatea elevilor și studenților, din grupa de vârstă 16-22, să participe la o experiență practică și pozitivă de învățare. EYP constituie un forum în care tinerii își pot exprima părerile, fără nicio conotație politică și fără să apeleze la interpretarea de rol.

E.Y.P. este un concurs exclusiv în limba engleză care are ca scop dezvoltarea tinerilor lideri.

Doamna prof. Nicoleta Cherecheș, coordonatoarea în fiecare an a delegației eminesciene, speră că adolescenții de azi, participanți la EYP, vor fi tinerii de mâine care vor promova adevăratele valorile ale societății.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.