Judecătorii au fost prea blânzi cu el. Violator eliberat din penitenciar ! (Video)

Un bărbat din Şoimi, Petru Hera Cristea, condamnat până acum pentru trei violuri şi trei tentative, ultima comisă în centrul Oradiei în 2014, când a atacat cu bestialitate o tânără pe Podul Intelectualilor, a fost eliberat din penitenciar. Deși trebuia să rămână după gratii până în 2018, acesta a beneficiat de clemența unor judecători sătmăreni, care i-au dat drumul înainte de termen.

Despre Petru Cristea Hera, fratele unui polițist, jurnaliștii bihoreni au scris prima oară în septembrie 2010, când a încercat să violeze o orădeancă de 22 de ani pe podul CFR dintre cartierul Dragoş Vodă şi strada Făcliei. Spre norocul tinerei, întâmplarea a fost surprinsă de doi adolescenţi, care au salvat-o şi l-au şi prins pe individ, predându-l Poliţiei.

Hera era la al doilea atac în câteva luni. În ianuarie, încercase să siluiască o femeie în vârstă din Rieni.

În urma celor două tentative din 2010, Hera a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Nu i-a ispăşit integral, fiind eliberat condiţionat din nou pe 8 octombrie 2013, la recomandarea unei comisii din cadrul Penitenciarului Târgu Jiu.

În primăvara anului următor era, însă, din nou după gratii! Pe 17 mai 2014, în duminica Paştelui, la 5 dimineaţa, Hera a urmărit o tânără orădeancă de 24 ani pe Podul Intelectualilor şi, profitând că în zonă nu era nimeni, a încercat s-o violeze.

Arestat preventiv, Hera a rămas în spatele gratiilor pe tot parcursul anchetei şi în timpul procesului, finalizat pe 11 noiembrie 2014 printr-o nouă condamnare.

Curtea de Apel Oradea l-a lăsat cu pedeapsa dictată de Judecătoria Oradea, de 3 ani de închisoare, plus o rămăşiţă din condamnarea anterioară, de 520 de zile, adică 1 an şi 5 luni.

Hera nu şi-a ispăşit întreaga pedeapsă nici de această dată. Deşi în mod normal perioada de detenţie i s-ar fi încheiat anul viitor, la cererea comisiei de la penitenciarul din Satu Mare, Judecătoria i-a dat violatorului drumul de pe acum.

Sursa foto&video: www.ebihoreanul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.