Cine este cea mai în vârstă sătmăreancă ? Care este secretul longevității (Foto)

Primarul municipiului Satu Mare, Gábor Kereskényi a avut parte astăzi, 17 octombrie, de o întâlnire mai specială. Edilul municipiului i-a făcut o vizită celei mai longevive doamne din municipiul Satu Mare. Acesta a ajuns în casa Idei Matolcsi care a împlinit luni, 16 octombrie, venerabila vârstă de 102 ani.

Cu această ocazie, primarul i-a înmânat acesteia o diplomă, un buchet de flori și un premiu în bani.

„Am avut bucuria să întâlnesc astăzi o adevărată eroină. Doamna Matolcsi Ida care a împlinit 102 ani ne-a primit în casa ei cu mult drag și cu o seninătate specifică tuturor bunicilor și străbunicilor noștri. I-am mulțumit pentru lecția de viață pe care ne-o oferă tuturor și am avut ocazia să aflu chiar de la dumneaei care este secretul logevității. Am primt și un sfat care cred că trebuie transmis mai departe: „Să prețuim viaţa, să trăim cumpătat şi să reuşim prin propriile puteri! La mulți ani, stimată doamnă! Să ne revedem sănătoși și anul viitor!”, a transmis primarul municipiului Satu Mare, Gábor Kereskényi.

Dornică să împărtășească din experiența dumneaei, Ida Matolcsi a mărturisit că aerul curat, mâncarea sănătoasă, bazată în principal pe legume și fructe, munca la câmp, având o viață simplă și modestă au fost ingredientele care au făcut-o să atingă venerabila vârstă de 102 ani.

În prezent, Ida Matolcsi se bucură de dragostea celor două fiice, a celor doi nepoți și a celor cinci strănepoți care se îngrijesc să îi satisfacă toate poftele și să aibă parte de o bătrânețe liniștită.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.