Patru mașini, burdușite cu țigări. Polițiștii de frontieră au intervenit

În seara zilei de sâmbătă, 14 octombrie, la nivelul Sectorului P.F. Halmeu s-a desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu tutun. Astfel, pe timpul nopții, în apropierea parcului din comună au fost observate patru autoturisme care staționau, iar la vederea polițiștilor de frontieră, șoferii acestora s-au urcat într-un alt autoturism și au plecat, abandonându-și mijloacele de transport.

Deoarece polițiștii de frontieră aveau suspiciuni ca exista țigări de contrabanda în cele patru mașini, au solicitat sprijinul lucrătorilor vamali și al unui echipaj canin din cadrul Biroului Vamal Halmeu, care au efectuat o verificare asupra autoturismelor abandonate, cu ajutorul câinelui specializat în detecţia de tutun. Acesta din urmă a semnalat prezența de produse din tutun în interiorul mașinilor, motiv pentru care cele patru mașini au rămas sub supravegherea polițiștilor de frontieră din cadrul S.P.F. Halmeu.

În dimineața următoare, cei patru conducători auto s-au întors pentru a-și recupera mașinile, iar polițiștii de frontieră au verificat vehiculele, în prezența proprietarilor, fiind astfel descoperite, ascunse în diferite locuri special amenajate, mai multe pachete cu țigări.

Drept urmare cele patru persoane, cu vârste cuprinse între 25 și 48 de ani, domiciliate pe raza județului Satu Mare, împreună cu autoturismele în cauză au fost conduse la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor.

Astfel, în cele patru mașini au fost descoperite, ascunse în locuri special amenajate în caroseria mașinii, în locul roților de rezervă, în canistre de plastic, într-un difuzor, în scaunele și banchetele mașinilor și în caroseriile acestora cantitatea de 8.461 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 38.200 lei.

Trei dintre persoanele în cauză sunt cercetate de polițiștii de frontieră pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, iar a patra persoană a fost sancționată contravențional de către organele vamale cu amendă în cuantum de 20.000 lei.

De asemenea, trei dintre autoturismele folosite pentru transportul țigărilor au fost indisponibilizate la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.