Consulul Germaniei la Timișoara, în vizită la Satu Mare

Azi, 16 octombrie, prefectul județului Satu Mare, Darius Filip a primit vizita Excelenţei Sale, Ralf Krautkramer, consul al Republicii Federale Germania la Timişoara aflat într-o călătorie de cinci zile prin mai multe judeţe între care şi judeţul Satu Mare.

Scopul vizitei a fost de a cunoaște reprezentanții administrației locale și a discuta despre posibilitățile încheierii unor parteneriate economice sau culturale.

Cu această ocazie, diplomatul a premiat elevii Liceului Teoretic German „Johann Ettinger”, Colegiului Naţional „Doamna Stanca” şi Colegiului Național „Kölcsey Ferenc”, care au obţinut rezultate bune la concursurile naţionale de limba germană.

Legat de acest aspect prefectul a remarcat faptul că Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” este în momentul de faţă unul din cele mai bune licee din Satu Mare, drept dovadă din ce în ce mai mulţi elevi de naţionalitate română aleg să urmeze studiile aici, ceea ce îi atestă şi mai mult valoarea.

Una dintre principalele teme de discuţie a fost lipsa forţei de muncă cu care se confruntă marea parte a investitorilor germani din judeţ. Prefectul a admis că aceasta este o problemă acută a judeţului Satu Mare şi i-a comunicat consulului că împreună cu reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene se caută soluţii pentru tratarea cel puţin parţială a acesteia.

Excelenţa Sa a apreciat că judeţul Satu Mare are în continuare mult potenţial economic de exploatat şi că acesta dublat de o strategie de dezvoltare bine articulată ar putea constitui premisele creşterii calităţii vieţii sătmărenilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.