Borbely Laszlo a dat startul revizuirii Strategiei de Dezvoltare Durabilă, de la Satu Mare

Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, consilierul de stat Borbely Laszlo, a fost astăzi, 11 octombrie prezent la Satu Mare, unde s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților locale și ai instituțiilor deconcentrate, pe tema revizuirii Strategiei de Dezvoltare Durabilă a României.

La ședință au participat și prefectul Darius Filip, subprefectul Altfatter Tamas, președintele Consiliului Județean Pataki Csaba și primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă are ca scop centralizarea tuturor problemelor din teritoriu, iar apoi vor fi elaborate soluții care vor fi propuse Guvernului.
Prima întâlnire cu acest scop a avut loc astăzi la Satu Mare, însă Borbely va avea asemenea dezbateri și în alte județe ale țării.

„Din România, conform datelor ONU, după Siria unde este război civil, în ultimii 10 ani au plecat cei mai mulţi în afară, să lucreze, în Uniunea Europeană dar şi în altă parte. 3,5 – 3,6 milioane de cetăţeni înseamnă cetăţeni activi. Deci 35% din cetăţenii activi din România în momentul de faţă lucrează în străinătate. Trebuie să analizăm cauzele acestei emigrări, dar şi problemele sociale, şi economice, de toate felurile”, a declarat Bolbely în fața presei.

Potrivit statisticilor, în perioada 2009-2015 au plecat din România 28.000 de asistenţi medicali şi 14.000 de medici.

O altă problemă care trebuie analizată în cadrul noii strategii, potrivit lui Borbely Laszlo, este speranţa medie de viaţă. Potrivit acestuia, județul Satu Mare stă destul de rău la acest capitol, deoarece la noi speranţa de viaţă este cea mai mică din România. Speranţa de viaţă la bărbaţi e de 69 de ani iar la femei de 76 de ani.
Strategia de dezvoltare durabilă va mai abor și probleme precum: transportul, deşeurile, etc.

Un Comentariu la "Borbely Laszlo a dat startul revizuirii Strategiei de Dezvoltare Durabilă, de la Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.