Salarii de zeci de mii de lei la o primărie din județ. Secretara încasa peste 23.000 de lei

23.000 de lei este salariul pe care l-a primit fosta secretară a Primăriei Păulești, Eva Sava. Totul a ieşit la iveală după un control al Curţii de Conturi.

Tototadă, Curtea de conturi a mai descoperit că de bani nemeritaţi au mai beneficiat fostul primar, viceprimarul, dar şi un fost poliţist local, fiul contabilei primăriei de la acea vreme. Prejudiciul în cazul lor este de peste 100 de mii de lei.

„Este de-a dreptul o anomalie pe care eu, sincer vă spun, nu pot să mi-o explic. Astfel de anomalii au mai fost și în alte luni, spre exemplu s-a ajuns într-o altă lună la 23 de mii de lei net … Spre exemplu, în februarie 2016, secretara comunei Păulești, doamna Sava Eva, a încasat 19.000lei”, a declarat pentru Digi24, Zenoviu Bontea, primarul comunei Păulești.

Din acte reiese că secretara primăriei din comună a încasat, nejustificat, peste 230.000 de lei. Femeia spune că banii i se cuveneau.

„Dacă se verifică actele atunci trebuie să reiasă că eu, pe lângă salariu, am primit retroactiv bani pentru proiect. Atât comentez, nimic altceva”, spune Sava.

Odată cu primirea deciziei Curții de Conturi, primăria va începe procedura de recuperare a banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.