O nouă sesiune de audiențe la Prefectura Satu Mare

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, a susţinut astăzi, 3 octombrie în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ, audienţe cu cetăţenii.

Alături de prefect au fost prezenţi şeful serviciului juridic, consilierul pe relaţii publice, consilierul pe situaţii de urgenţă respective reprezentantul OCPI Satu Mare.

Prefectul a primit în audienţă patru persoane cu probleme referitoare la:
– reconstituirea dreptului de proprietate pentru un teren moştenit în comuna Sanislău ce a fost validat pentru despăgubire însă procedura nu a fost finalizată. În cadrul audienţei a fost contactat secretarul primăriei Sanislău şi s-a căzut de acord ca în termen de o săptămână Comisia Locală de Fond Funciar să se întrunească pentru a analiza dosarul în cauză şi a înainta către Comisia judeţeană propunerea de validare sau invalidare.

– solicitare de sprijin pentru repararea unei porţiuni de gard ce a suferit degradări şi deplasări în urma unei alunecări de teren produse cu mai mulţi ani în urmă precum şi pentru stabilirea grăniţuirii dintre două proprietăţi private din satul Răteşti, comuna Beltiug. În acest sens s-a luat legătura cu primarul comunei Beltiug care s-a angajat să vină în ajutorul petentei atât cu privire la efectuarea de măsurători topografice necesare precum şi cu asigurarea forţei de muncă pentru lucrările de refacere a gardului afectat.

– reconstiuirea dreptului de proprietate asupra unui imobil situat în comuna Certeze, moştenit în cotă de ½, printr-un testament ce a fost ulterior anulat prin sentinţă judecătorească. Prefectul a comunicat persoanei că în acest caz doar printr-o acţiune în instanţă poate fi soluţionată această problemă.

– reclamaţie privind neeliberarea unei adeverinţe de către primăria comunei Bixad ca dovadă a domiciliului necesară pentru branşarea la reţeaua de energie electrică motivându-se datorii la bugetul local constituite din impozitul pe bunuri şi amenzi neachitate. În acest caz s-a luat legătura cu primarul comunei Bixad care va primi petentul în audienţă a doua zi, pentru clarificări.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.