Lovitură pentru mafia țigărilor. Trei contrabandiști și-au recunoscut fapta în fața Parchetului Militar

Procurorul desemnat din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, ca urmare a activităților realizate de către lucrătorii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (DGA) — Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Bihor, a încheiat trei acorduri de recunoaștere a vinovăției și a propus condamnarea următoarelor persoane:

— inculpata F.F.I. la pedeapsa de 2 doi ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de încercare de 2 ani și 6 luni pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă asimilată, în formă continuată și deținere de produse în afara antrepozitului fiscal. Totodată, s-a dispus ca aceasta să efectueze muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile. De la inculpată s-a confiscat cantitatea de 135.600 de țigarete nelegal timbrate;

— inculpatul F.T.A. la o pedeapsă de 2 doi ani și 10 zece luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de încercare de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă asimilată, în formă continuată și deținere de produse în afara antrepozitului fiscal. Totodată, inculpatul urmează să desfășoare muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile. De la inculpat s-a confiscat cantitatea de 130.000 de țigarete nelegal timbrate;

— inculpatului L.A.N., maistru militar în rezervă M.Ap.N., la o pedeapsă de 2 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de încercare de 2 ani și 6 luni pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă asimilată, în formă continuată. De asemenea, inculpatul urmează să desfășoare muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile. De la inculpat s-a confiscat suma de 12.540 lei.

În cauză, s-a dispus începerea urmăririi penale față de cei trei inculpați, precum și față de alte persoane, pentru săvârșirea unor infracțiuni de contrabandă. Din cercetări a rezultat faptul că inculpații au achiziționat țigări netimbrate, de proveniență Ucraina. Țigările erau introduse în mod fraudulos în țară printr-un punct vamal din jud. Satu Mare, de către șoferi de TIR de cetățenie sârbă, acestea fiind ulterior vândute mai multor persoane din mun. Salonta și împrejurimi.

Dosarul de urmărire penală și acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate Tribunalului Bihor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.