Cum vrea să rezolve Primăria Satu Mare problemele comunităților rrome

Primăria Satu Mare a organizat astăzi, 2 octombrie, în sala de ședințe, o conferință de presă în care a fost prezentat proiectul intitulat „Sprijin pregătitor pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală și înființarea Grupului de Acțiune Local al municipiului Satu Mare”.

Conferința deschide practic șirul evenimentelor din cadrul proiectului al cărui beneficiarii sunt Primăria municipiului Satu Mare, alături de Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare și OTP Consulting Romania SRL.

Alături de partenerii de proiect au fost prezenți primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor și cei doi viceprimari Adrian Albu și Doina Feher.

„Problemele sociale din municipiul Satu Mare nu pot fi rezolvate doar prin vorbe. Pentru că nu putem asigura doar din bugetul municipiului sumele de care avem nevoie, astăzi am lansat acest proiect finanțat din fonduri europene. Este primul pas pentru accesarea unor finanțări de până la 7 milioane de euro destinate proiectelor sociale. Ne dorim să rezolvăm, măcar parțial, dar cu adevărat, problemele sociale din municipiul Satu Mare, prin proiecte concrete, în care să fie cuprinse toate zonele defavorizate din municipiul Satu Mare”, a declarat primarul Kereskenyi Gabor.

Prin proiect se va realiza o strategie de dezvoltare pentru patru zone marginalizate din municipiul Satu Mare care va avea la bază propunerile venite din partea reprezentanților comunității, întreprinzători locali, directori de instituții/organizații locale. Astfel, fiecare cetățean va avea posibilitatea să își spună părerea şi să își asume un rol pentru dezvoltarea comunității în care trăiește.

Toate acestea se vor realiza prin intermediul unor întâlniri de lucru şi consultări cu locuitorii la nivelul zonelor marginalizate, întâlniri de lucru a membrilor GAL, activități de informare despre program şi ce înseamnă acesta pentru locuitorii din zonă.

Proiectul își propune să abordeze problemele categoriilor de persoane vulnerabile din punct de vedere economic și social din municipiul Satu Mare, adresându-se unui număr de patru zone urbane marginalizate și zonelor functionale ale acestora: Ostrovului, Crângului, Horea, Toamnei. Perioada de implementare a proiectului este septembrie – decembrie 2017.

Vă reamintim că, în 20 septembrie, primarul Kereskenyi Gabor, a semnat contractul de finanţare al proiectului, după ce în prealabil Primăria municipiului Satu Mare a obținut finanțarea prin intermediul Programului Operaţional Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritară 5 – Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității, Prioritatea de investiție: Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunităţii, apel de proiecte „Sprijin pregătitor pentru elaborarea Strategiilor de Dezvoltare Locală” – orașe/ municipii cu populație de peste 20.000 locuitori.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.