Corul „Medieșana” va concerta pe scena Filarmonicii „Dinu Lipatti”

Corul „Medieșana” va susține vineri, 6 octombrie, un concert extraordinar pe scena Filarmonicii „Dinu Lipatti” din Satu Mare. Evenimentul face parte din cadrul Festivalului Internațional „Zilele Muzicale Sătmărene”.

De-a lungul anilor, renumit cor de la Medieșu Aurit a evoluat pe mai multe scene ale lumii, fiind unul dintre cele mai cunoscute ansambluri în domeniu. Corul este dirijat, de mai bine de 40 de ani, de către soții Ileana și Ioan Petrovici.

Este important de amintit și faptul că în martie 1980, în cursul unei vizite pe care a făcut-o în județul nostru, poetul Nichita Stănescu a rămas fascinat de corul de la Medieșu Aurit. Pe placa amplasată în cinstea poetului pe Căminul Cultural din localitate sunt înscrise cuvintele rostite de către acesta la adresa coriștilor: „Dacă glasurile dumneavoastră ar avea mâini, le-aș săruta pe toate”.

Mai trebuie spus că în cadrul evenimentui din data de 6 octombrie de la Filarmonica „Dinu Lipatti”, pe scena sălii de concerte va urca și Corul Național de Cameră „Madrigal”, dirijat de Anna Ungureanu.

Concertul de la Filarmonică va începe la ora 18.00, iar intrarea se va face pe bază de invitație.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.