Răspunsul prefectului la afirmațiile primarului Kereskenyi Gabor: „Să se abțină pe viitor de la asemenea practici”

Prefectul județului Satu Mare Darius Filip face câteva precizări cu privire la afirmațiile primarului Kereskenyi Gabor lansate în cadrul conferinței de presă de miercuri, 27 septembrie. De asemenea, reprezentantul Guvernului în teritoriu consideră că edilul face afirmații nefundamentate la adresa unor instituții ale statului, recomandâdu-i „să se abțină pe viitor de la asemenea practici”.

În continuare vă prezentăm poziția prefectului Darius Filip, așa cum ne-a fost transmisă printr-un comunicat de presă remis astăzi, 28 septembrie redacției noastre:

„Referitor la afirmația primarului Municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, făcută în cadrul conferinței de presă de ieri 27 septembrie 2017 cu privire la cele două servicii aflate în subordinea Instituției Prefectului (Serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor respectiv Serviciul public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple) doresc să fac următoarea precizare:

Ca urmare a demersurilor efectuate de către foștii prefecți Eugeniu Avram și Radu Bud, Instituția Prefectului Județul Satu Mare a demarat în luna aprilie a acestui an lucrările pentru construcția noului sediu al instituției de pe strada Alexandru Ioan Cuza. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 2 ani, clădirea fiind proiectată să găzduiască toate serviciile subordonate Instituției Prefectului, inclusiv serviciile de permise, înmatriculări și pașapoarte în condiții civilizate, la standarde europene, începând cu anul 2019. Dat fiind acest aspect nu am considerat ca fiind oportună mutarea acestor servicii în incinta Centrului Comercial ”Someșul”.

Totodată constat cu îngrijorare că domnul primar Kereskenyi Gabor pare să își facă un obicei în a face afirmații nefundamentate la adresa unor instituții ale statului. Consider total deplasată și calomnioasă afirmația domniei sale referitoare la cele două servicii ale Instituției Prefectului Județul Satu Mare și îi recomand să se abțină pe viitor de la asemenea practici.

Prefect

Darius Filip”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.