Peste 14.000 de persoane cu dizabilități în județ. Aproximativ 2000 sunt copii

Potrivit evidențelor Ministerului Muncii în județul Satu Mare sunt un număr de 14.422 de persoane cu dizabilități, care includ toate categoriile de vârstă. Dintre acestea aproximativ 2000 sunt copii. Un scurt raport în acest sens a fost prezentat de către reprezentantul Organizației „Caritas” a Diecezei Satu Mare, Gnant Gabor.

„Pe statistica Ministerului Muncii privind persoanele cu dizabilități, în județul Satu Mare sunt un număr de 14.422 de persoane cu dizabilități, potrivit raportului din trimestrul IV al anului trecut. Aceasta include toate tipurile de dizabilități, de toate vârstele. Dintre aceștia 1,5 % sunt copii cu vârsta cuprinsă între 0 și 4 ani și 2,5 %, copii de 4-9 ani. Asta însemna aproximativ 2000 de copii în județul Satu Mare”, a declarat Gnant.

Potrivit raportului realizat de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională privind numărul de copii ajutați sau asistați cu cerințe educaționale speciale, figurează un număr de 250-280 de copii „care primesc ajutor din partea profesorului de sprijin. Acești profesori sunt în număr de 16 pe județ”, spune Gnant.

O parte dintre acești copii au fost incluși într-un program derulat pe parcursul a 2 ani, intitulat „Clopoțelul sună pentru toți ! – protocol practic al intervenției timpurii și al educației integrate în interesul persoanelor cu dizabilități”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.