Captură record la Halmeu. Țigările descoperite de un câine polițist (Foto)

 

Polițiștii de frontieră de la Halmeu împreună au descoperit aproximativ 249.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, ascunse într-un automarfar care transporta tocătura de lemn din Ucraina în România.

În data de 25 septembrie, în jurul orei 00.30 la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu s-au prezentat, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român Sorin F. în vârstă de 45 ani, însoţit de Victor F. de 34 ani, ambii domiciliați pe raza județului Maramureș, conducând un automarfar marca Volvo, care tracta o semiremorcă marca Reisch, ambele înmatriculate în România.

Din primele verificări s-a constatat faptul că șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, tocătură de lemn din Ucraina.

În baza unei analize de risc și ca urmare a faptului că remorca TIR-ului a fost semnalată de câinele specializat în detectarea tutunului. Polițiștii de frontieră, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control asupra mijlocului de transport și deoarece exista suspiciunea că în acesta se află o cantitate mare de țigări de proveniență ucraineană, automarfarul a fost condus la Biroul Vamal Sighetu Marmației fiind însoțit de către un echipaj mobil din cadrul Direcției Regional Vamale Cluj, pentru efectuarea unui control amănunțit.

Astfel, au fost descoperite ascunse și nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, aproximativ 249.000 de pachete (498 de baxuri) de țigări marca Marble și Jing-Ling de proveniență ucraineană.

Baxurile de țigări erau ascunse sub tocătura de lemn pe care cele două persoane intenționau să o introducă în țară, conform documentelor prezentate pentru controlul de frontieră.

Un Comentariu la "Captură record la Halmeu. Țigările descoperite de un câine polițist (Foto)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.