Viitorii școlari, polițiști pentru o zi

În cadrul campaniei naţionale „Școala în siguranță”, astăzi, 26 septembrie, polițiștii sătmăreni au organizat cu preșcolarii Grădiniței 14 Mai din Satu Mare o activitate practic-aplicativă vizând siguranța rutieră.

Coordonați de educatoarea Chermeș Ramona, cei peste 50 de preșcolari ai grupelor mari au răspuns cu entuziasm provocării de a desemna cel mai bun polițist junior, provocare lansată de polițiștii din structurile de prevenire -subcomisar Hrihorişan Felicia, inspector principal Chiorean Liviana și poliție rutieră-agent Ban Sergiu.

Astfel, după o scurtă reactualizare a cunoștințelor referitoare la siguranța în traficul rutier în calitate de pieton, la modul în care trebuie să traversăm strada – în pas vioi și abia după ce ne-am asigurat, uitându-ne în stânga și dreapta, la pericolele la care suntem expuși în momentul în care nu avem un comportament adecvat în traficul rutier, preșcolarii au avut posibilitatea să-și etaleze calitățile necesare unui bun pieton, implicându-se în traversarea străzii.

Pentru că toți participanți s-au dovedit pietoni desăvârșiți, având informații temeinice privind modul de a circula corect, viitorii școlari au primit cu entuziasm rolul de polițist, transformându-se în polițiști juniori. Dotați cu echipamentele necesare unui polițist al ,,patrulei de grădiniță”-veste reflectorizante, caschete, indicatoare ,,STOP”, preșcolarii au fost puși în situații problematice de dirijare a traficului rutier și de îndrumare a pietonilor în traversarea străzii, reuşind să înţeleagă mai bine misiunea poliţistului rutier.

Întreaga activitate a fost un exemplu de bune practici și un prilej bun ca cei prezenți să își reactualizeze cunoștințele de siguranță rutieră, scopul activității fiind astfel atins cu succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.