Tinerii romano-catolici din toată țara s-au întâlnit la Satu Mare (Galerie foto)

Peste o sută de tineri romano-catolici au participat sâmbătă, 23 septembrie la întâlnirea diecezană în biserica Calvaria din Satu Mare.

Mai mult de o sută de tineri au parcurs un drum interior pe timpul întâlnirii, mare parte a lor făcând și o călătorie fizică din diferitele părți ale diecezei – Baia Mare, Huta Certeze și alte localități – pentru a se întâlni cu prietenii în Satu Mare.

După sfânta liturghie, copiii și tinerii au primit informații despre „Întâlnirea Națională a Tinerilor Catolici” (INTC), care va fi organizată anul viitor în Satu Mare, iar soții Balint Alexandru și Mădălina le-au povestit, cum s-au cunoscut la o astfel de întâlnire, cum au păstrat legătura, iar de atunci s-au și căsătorit și așteaptă primul copil.

După masă au urmat atelierele de creație – pentru copiii sub clasa a cincea –, și jocurile pentru copiii mai mari, respectiv tineri. Fiecare participant a învățat și o meditație în liniște, cu toții fiind rugați să facă o plimbare în grădina bisericii, să culeagă un obiect, iar apoi să privească trăsăturile acestuia în amănunte. Experiențele au fost împărtășite în grupuri mai mici, iar concluziile au fost trase de preotul Iulian Budău SJ., care a reamintit tinerilor să descopere acele „spații de liniște”, care îi ajută să fie mai creativi, să fie mai aproape de Dumnezeu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.