Ceea ce porți cu tine, te definește!

Cât de des v-ați pus întrebări cu privire la stilul dumneavoastră vestimentar? Indiferent de răspuns, trebuie să fiți atent\ă la ce spun hainele pe care le purtați despre dumneavoastră. Ce spun accesoriile despre dumneavoastră sau ce spune atitudinea pe care o aveti despre dumneavoastră?

Psihologii ne explică în ce măsură ne definesc hainele

Nu e ceva nou, faptul că garderoba ta spune multe despre tine. Ceea ce porți poate să-i informeze pe oamenii cu care interacționezi zilnic despre profesia ta, precum și despre ambițiile, emoțiile și obiceiurile tale.

Psihologul clinic Dr. Jennifer B. a scris chiar o carte despre acest fenomen, pe care o numește „psihologia rochiei”. În „Tu ești ceea ce purtați: ce dezvăluie hainele tale”, ea explică nu numai modul în care psihologia determină alegerile noastre de îmbrăcăminte, ci cum să depășești temeri psihologice cheie pe care dulapul tău ar putea să le aducă la lumină în viața ta de zi cu zi sau chiar la serviciu .

„Obișnuința de a cumpăra și a cheltui provine adesea din motivațiile interne, cum ar fi emoțiile, experiențele și cultura”, spune dr. Baumgartner.

Ce mesaje trimit și cum poti să-ți folosești garderoba pentru a schimba modul în care alții te percep și chiar cum te simți tu

Folosim îmbrăcămintea ca un ajutor sau ca pe o armă? Hainele noastre ne ajută să ne situăm exact acolo unde credem că vrem să fim. Îmbrăcămintea ne proiectează o imagine bună sau rea? Vi s-a spus vreodată că puteți judeca un bărbat după pantofii lui, agenda pe care o are, etuiul ochelarilor sau a altor accesorii pe care le poarta? DA. Dar din păcate, nu este așa de simplu.

Nu există nici o piesă vestimentară sau un stil anume care să facă o persoană să arate ca fiind de succes. Iar asta nu definește cu exactitate profesionalismul unei persoane, abilitățile pe care le dobândește, însă îi poate determina eleganța, siguranța cu care își desfășoară activitatea și cât de mult este implicat în relațiile sociale cotidiene.
Cea mai proastă alegere în ceea ce privește îmbrăcămintea, este genul care încearcă să anuleze, să ignore sau să ascundă cine ești, sau tipul de haine care arată că nu ai acordat atenție corpului / vârstei / situației pe care o ai. Orice vestimentație care te îngreunează să îți faci treaba trimite un mesaj greșit.

Ce îți spun hainele direct ție, nu despre tine

Un studiu realizat în acest an de Universitatea Northwestern a examinat un concept numit „cogniție înclinată”. Cercetătorii îl definesc în raportul lor ca „influența sistematică pe care hainele o au asupra proceselor psihologice ale purtătorului”, ceea ce înseamnă că și hainele îți vorbesc, și te fac să te simți in diferite moduri – trist, fericit, entuziasmat.

Cercetătorii au distribuit participanților halate standard de laborator, spunându-le că una era o haină de medic și cealaltă era a unui pictor. Toți participanții au efectuat aceeași sarcină, dar cei care purtau „haina doctorului” erau mai atenți. Acțiunile lor au fost influențate de îmbrăcămintea lor.

Tu ce crezi că vor să-ți transmită hainele, cum te văd oamenii prin prisma outfit-ului tău și care sunt elementele care constituie personaitatea ta?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.